Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Aγαπητοί –ες συνάδελφοι,

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και άνεργους, σε όλους τους κλάδους, να έχουμε δεχθεί πρωτοφανή καταπάτηση, σχεδόν εξαφάνιση, των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Δεν ξεχνάμε το Σικάγο του 1886! Όλα όσα με αίμα κατακτήθηκαν τότε, την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο (τις οποίες κατακτήσεις και θυσίες καθιερώθηκε να τιμάμε κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά) υποχωρούν διαρκώς.

Μπορεί να μην είμαστε εργατες ή οικοδόμοι, να είμαστε καλλιτέχνες ή “κακιτέχνες”, αλλά δεν παύουμε να είμαστε εργαζόμενοι. Να αφιερώνουμε εργατοώρες για μια παράσταση, να καταπονούμε τα σώματα μας, να χρειαζόμαστε ιατρική φροντίδα δηλαδή ΑΣΦΑΛΙΣΗ να εχουμε εργοδότες σε σχολές, οι οποίοι μας έχουν ανασφάλιστους, σε πολλές περιπτώσεις με 7 ευρώ την ώρα ή ακόμα και απλήρωτους και  τώρα πια να μας απολύουν με αφορμή την κρίση, όπως εγινε προσφατα με αρκετούς –ες συναδέλφους μας.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.
Δεν είναι έθιμο ή επέτειος, είναι αγώνας που συνεχίζεται!

Όσο τα εργασιακά μας δικαιώματα καταπατώνται ή και εξαφανίζονται, όσο οι ζωές μας και η αξιοπρέπειά μας εξαρτώνται από τον κάθε εργοδότη, υπουργείο, κυβέρνηση, εμείς θα είμαστε στο δρόμο!

Έτσι και αύριο ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012, συνειδητοποιούμε θέση μας, κατανοούμε την ιστορική συγκυρία και κατεβαίνουμε στο δρόμο, 
μαζί με εργαζόμενους από τα υπόλοιπα α΄βάθμια σωματεία, από το χώρο του θεάματος και μη.

ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΪΟΥ, 11π.μ. συγκέντρωση στο ΜΟΥΣΕΙΟ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.